nama’stay in bed

Kennen jullie het meest irritante geluidje? Ik wel. Dat moet met stip het geluid zijn dat mijn wekker produceert en die me steevast iedere ochtend ruw en meedogenloos tot de dagorde roept. Wat zou ik graag bij het krieken van de dag vanzélf rustig wakker worden, zoals de kippen op stok, zonder storende wekkers, piepende iPhones en enerverende Snooze-functies. Maar natuurlijk ontwaken lukt me amper. Ver hoef ik de oorzaak van mijn ochtendvermoeidheid niet te zoeken. Even reflecteren naar de avonden voordien en ik weet genoeg. Telkens ga ik veel te laat slapen wat resulteert in te weinig effectieve uren diepe slaap en een sleepy head ’s morgens inclusief ochtendhumeur. En ik ben verre van een uitzondering, dat hoor ik genoeg als slaapexpert. Toch misschien met z’n allen proberen om dat godverdomse gepieker te lossen. We parkeren ons piekermoment tijdens de dag en de avond en nacht houden we piekervrij. Vanaf nu proberen we ons vóór het slapengaan te focussen op ons lichaam. We richten onze aandacht op de verschillende onderdelen van ons lichaam, we proberen ze te voelen en actief te ontspannen. Beginnende van de tenen tot helemaal naar je hoofd. Door ons te focussen op ons lichaam, blokkeren we onze gedachten en richten we ons op het hier en nu. Mindful indommelen, op een heerlijk zacht Fannatic-bed. Namasté!