klasse(bedden)bak

Wablieft? Wadde? Wabbes? Jules Wabbes!!

Ja, naast Italië, Denemarken enz…mag ook België terecht bestempeld worden als designland en dan denk ik niet enkel aan onze hedendaagse ontwerpers zoals Muller van Severen, Sylvain Willenz enz maar ook aan onze vormgevers die vlak na WO II iconische designstukken ontwikkelden. Maar zoals zo vaak in onze onpatriottische staat, werden vele van onze vroegere topontwerpers illustere onbekenden bij het merendeel van de bevolking.

Gelukkig keert het tij langzaam maar zeker. We mochten net genieten van de 25te editie van de Biënnale Interieur in Kortrijk die internationale belangstelling geniet maar ook tal van ‘vergeten’ designstukken worden terug nieuw leven ingeblazen door Belgische fabrikanten die ze herpositioneren op de markt. Zo ook het tijdloze Jules Wabbes bed die in de jaren ’60 ontwikkeld werd voor de koninklijke vloot “le Godetia”. Toen al gebruikte Wabbes materialen als Multiplex en walnotenhout en liet hij de opbouw van zijn ontwerp zichtbaar, wat van hem een vernieuwer maakte.

Vandaag is Fannatic uitermate fier om dat iconische, pure bed in zijn showroom in Antwerpen te kunnen tonen. Wij kozen voor de naturelle houtskleur maar het kan ook verkregen worden in het bruin of zwart. Welkom oude, nieuwe bed.