Choose right

Rugklachten

Altijd weer voel ik me vereerd als er iemand ongekends mij contacteert met de vraag of ze een afspraak kunnen maken voor professioneel advies te krijgen rond de aankoop van hun nieuwe boxspring en matras. En dat ze mijn gegevens kregen van een tevreden klant. “Tevreden klanten moet je verdienen”, luidt het.

Hoe kan je er nu voor zorgen dat je klant content huiswaarts keert na zijn aankoop én tevreden blijft, nacht na nacht?

Ik som hier graag 9 puntjes op die van u een goede, uitgeruste slaper kunnen maken en bijgevolg een trouwe, tevreden klant.

1. Focus u niet enkel op de schoonheid van een bed. Een mooi bed kan een slecht bed zijn en u niet de nodige ondersteuning geven.

2. Kies niet voor een king size bed.. big, bigger, biggest als uw slaapkamer het niet toe laat. Je verliest je bewegingsvrijheid rond je bed en je kamer lijkt te druk en te vol, wat alleen maar onrust creëert.

3. Kies een matras uit één deel. Mijn ervaring leert mij dat de inkeping in de midden van de matras bij tweedelige matrassen bij de meeste slapers alleen maar voor ergernissen zorgt. Tevens kan je in één matras twee hardheden integreren waardoor partners met een verschillend lichaamsgewicht elk hun eigen hardheid hebben.

4. Kies voor een hardheid die in overeenstemming is met uw lichaamsgewicht en die uw wervelkolom in een mooie verticale lijn laat lopen gedurende de nacht. Een hardheid die niet is aangepast aan uw fysionomie is nefast voor uw gezondheid!

5. Kies voor een goed, ondersteunend hoofdkussen die uw nekwervels en bijgevolg uw hoofd de nodige ondersteuning geven en waar we niet te veel in doorzakken.

6. Kies voor een dekbed aangepast aan uw lichaamswarmte en behoefte. Zweten in bed is voor 80 % te wijten aan het verkeerde dekbed.

7. Kies voor natuurlijke producten om uw bed mee aan te kleden zoals vb een dekbedovertrek en hoeslaken van zijde, katoen of satijn.

8. Kies geen bed die te hoog of te laag voor u is waardoor u moeite moet doen om in en uit uw bed te komen. In bed stappen moet vanzelf gaan en mag geen opgave zijn.

9. Heb je een snurkende partner naast u liggen die u uit uw slaap houdt, smijt hem dan buiten. 🙂

Slaap lekker!!!!